Weld Company

Weld Company initierades av Weld 2013.

Under hösten 2018 kommer Yvonne Rainer och  Frederigue Gies att skapa nya verk för Weld Company. Mer info om Rainers besök, se fliken på framsidan!

Hösten 2017 hade kompaniet nypremiär på  helaftonsverket Phoenix som hade premiär på Dansens Hus stora scen 2016, en koreografi av Rebecka Stillman i samarbete med kompaniet. Kompaniet arbetade också med Matthias Sperling och Georgia Vardarou samt Andros Zins Browne. Hösten 2017 startade även projektet Weld Company Extended som bjöd in en ny grupp dansare till att fördjupa sig i kompaniets arbete. Läs mer nedan.

 

 

Säsong 2017

Phoenix  av Rebecka Stillman+ Weld Company
10+11, 17+18, 24+25 oktober kl 19.00

Rebecka Stillman+ Weld Company Extended
Öppet hus 14 oktober (tid meddelas senare)

Georgia Vardarou + Weld Company
fredag  3 nov  kl 19.00

Mathias Sperling  + Weld Company
söndag 12 nov  kl 18.00

Andros Zins Brown + Weld Company
fredag den 8 december kl 19.00


Weld Company minifestival med Litó Walkey mfl.

15-17 december, mer info kommer
 

Läs mer om idén samt följ länkar till kompaniets blogg etc nedan.

Weld Company blogg company.weld.se
Weld Company på Vimeo
Weld Company encyclopedi (treesandoctopusesblog)

Weld Company 2017 är: Caroline Byström, Robin Dingemans, Sybrig Dokter, Marie Fahlin, Noah Hellwig, Elias Girod, Disa Krosness,Robert Malmborg, Sandra Lolax, Per Sacklén, Hanna Strandberg, Andrea Svensson, Anna Westberg

Weld Company Extended 2017 är: Elise Nuding, Ursula Nill, Emma Strandsäter, Max Wallmeier och Johan Hillgren

Weld Company samlar dansare och koreografer från olika generationer och sammanhang som vill utmana formaten för hur koreografi skapas. De fördjupar sig i olika koreografiska arbetsmetoder och i frågor kring det kollektiva och det gemensamma. Weld Company är ett förslag till hur man kan återupptäcka och omvärdera idén om hur ett danskompani fungerar och uppdaterar kompaniformen genom ett kollektivt arbete som förs genom en av Weld tydligt given struktur. Förutom att samarbeta med gästkoreografer initierar kompaniet egna projekt och händelser samtidigt som man undersöker det svenska dansarkivet. Kompaniets medlemmar bidrar med- och är delaktiga i att välja innehåll. Huvudfokus ligger på det utrymme som friläggs för att praktisera konstformen. Att bli den dansande kroppen, det dansande kollektivet och att genom detta ställa frågor kring dans och koreografi idag.

Förutom att producera nya koreografier är ambitionen är att noggrant dokumentera, redovisa och diskutera de frågeställningar, processer och resultat som växer fram på vägen. Dels genom publika föreställningar, samtal etc. Men också kontinuerligt via kompaniets blogg. (se ovan) Årligen produceras också en bok, “No Talking, No Props”  som en kompletterande förlängning av projektet. Böckerna kan köpas på Weld. 

Weld Company är initierat av och konceptualiseras av Anna Koch/Weld
och produceras av Weld i samarbete med Nordberg Movement